DIY: Maak je eigen coole terrasverlichting met beton!

Gepubliceerd op 22 juli 2020 om 21:00

Deze DIY schreef ik jaren terug al maar omdat het zo'n geweldig snel-klaar-project is, deel ik het hier graag nog eens op de nieuwe blog van Crea'faire. Deze zomer wordt meer dan ooit de zomer van de Staycation. We zullen met z'n allen veel meer tijd thuis door brengen. Dat betekent: veel tijd om thuis te klussen én meer tijd om daar dan achteraf dubbel en dik van te genieten!

 

Iedereen die mij goed kent, die weet dat ik een zwak heb voor beton. Het blijft één van mijn favoriete producten om mee te werken: stoer, trendy en met een leuke twist. Je kan er zoveel kanten mee uit dat je het gewoon eens MOET proberen! Deze zelfmaak-terrasverlichting is eigenlijk gewoon een variant op de basis van werken met beton. Maar met een superleuk resultaat!

 

Wat heb je nodig?

– 2 emmers

– olie

– water

– een zakje snelbeton

– 2 houten palen

– lichtjes naar keuze

– krammen

– hamer

 

Hoe ga je te werk?

Smeer je emmers aan de binnenkant goed in met olie. Dit zorgt ervoor dat je het beton later makkelijk kan uithalen. Vul de 1e emmer met 3 à 4l water. Giet daarbij de snelbeton tot je geen water meer ziet en roer het beton even goed door elkaar. Duw één paal in de beton. Zorg dat de paal voldoende diep zit en hou even vast tot het beton begint uit te harden. (Het is snelbeton dus dat gaat normaal snel!)  Herhaal voor de 2e emmer. Laat beide nu zeker volledig uitharden.

Eenmaal de beton hard is, haal je de paal met betonblok er uit. Met krammen bevestig je de lichtjes boven aan de palen. Klaar!!

 

De onze hebben al serieus afgezien... Hoog tijd om eens te vernieuwen!

 

Als jij ook aan de slag gaat met deze DIY, deel dan gerust je resultaat via sociale media. Vergeet Crea'faire niet te taggen of gebruik #creatiefmetcreafaire

Ben je nog wat onzeker om meteen zelf aan de slag te gaan? Volg dan één van de creatieve workshops van Crea'faire rond "Creatief met beton". Meer info vind je hier: Workshop "Creatief met beton".

 

Succes!!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.