Once upon a party!

Gepubliceerd op 18 februari 2020 om 08:00

Soms denk ik nog wel eens terug aan de tijd dat ik haast elke dag kon naaien. Uren aan een stuk ratelde mijn naaimachine, meters stof gleed door mijn handen. Ik heb intens genoten van de periode dat ik kon genieten van zwangerschapsverlof en later slechts halftijds aan de slag was. Niet in het minst natuurlijk omdat ik zo veel tijd met de kindjes, die toen nog héél klein waren, kon doorbrengen.

Maar zoals men zegt: mooie liedjes duren niet lang. De laatste jaren werk ik terug fulltime en dat in combinatie met een gezin met 2 jonge kinderen en een zelfstandig bijberoep zorgt ervoor dat naaitijd eerder schaars is geworden. Maar ik blijf het allemaal graag van dichtbij mee volgen. Met als resultaat goed gevulde kasten met stof, een hoofd dat vaak barst van de ideeën maar slechts weinig tijd om die ideeën concreet uit te voeren.

Toen Veerle van Framalo testers zocht voor een nieuw project ging ik daar graag in mee. Toen ik las welk patroontje moest getest worden, was ik aangenaam verrast. Blijkbaar had Veerle de kans gegrepen om het patroon "Once upon a party" over te nemen.

Ik moet eerlijk bekennen: ik kocht het patroon al toen het voor het eerst verscheen maar was er nog niet mee aan de slag gegaan. Het lag al die tijd onaangeroerd in de kast. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen!

Ik koos een lang gekoesterd stofje uit de kast. Het was een stofje die ik oorspronkelijk voor mezelf kocht. Maar ik vond dit de ideale gelegenheid om het voor Ieme te gebruiken.

Veerle wou aantonen dat het patroon perfect te gebruiken is als zomerjurkje. Dus ging ik voor een eenvoudige versie, zonder mouwtjes maar met de tulpenrok als accent. Ik was meteen weg van deze optie!

Ik naaide een maatje 6 jaar voor Ieme die deze zomer 5 wordt. Het jurkje past precies op haar lijfje, kleiner had ik dat dus zeker niet moeten maken. Voor de lancering van de nieuwe versie nam Veerle de matentabel onder handen. Bij het nieuwe patroon hoort dus ook een nieuwe matentabel! Bovendien werd de lange handleiding wat ingekort, er werden nieuwe foto's gebruikt,... Kortom een serieuze upgrade dus!

De uitgebreide handleiding gidst je moeiteloos door elke stap van het proces. Voor beginnende naaisters is die handleiding zeker een pluspunt. Er zijn ook heel veel opties waaruit je kan kiezen waardoor dit het ideale mix & match patroon is. Je kan onderling eindeloos combineren waardoor je met één patroontje heel wat verschillende versies kunt maken. Kortom, het ideale basispatroon die élke naaister in de kast moet hebben!

Het was lang geleden dat ik Ieme nog eens voor de lens zette met een zelfgenaaid kledingstuk. Maar ze ging helemaal op in rol van fotomodel. Zo goed zelfs dat ik moeite moest doen om haar eens te laten stil staan in plaats van de hele tijd rond te zwieren ;-) Maar geef toe, ze staat dan ook beeldig met haar nieuwe jurk!

Kreeg jij ook zin om met het vernieuwde patroontje aan de slag te gaan, dan kan je het hier aankopen.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

christel jacobs
3 jaar geleden

je kan heel mooie kleedjes maken voor uw lieve meid en swaeters voor de kids . en nu uw workshops , dikke proficiat