DIY: Wintertafereel

Gepubliceerd op 22 december 2019 om 20:26

Dat het uitzonderlijke tijden zijn, is een understatement. 2020 is nu al een jaar die niemand waarschijnlijk meer gaat vergeten...

 

Het plan was om later dit jaar hier te starten met regelmatige tips (en filmpjes) om je kids of jezelf creatief bezig te houden. Maar aangezien er nu wel wat ruimte vrij is gekomen in mijn agenda door het schrappen van een aantal workshops, besloot ik om dat nu al te doen!

 

Ik zag beelden op sociale media en TV hoe mensen als gekken gingen hamsteren de afgelopen dagen. Onbegrijpelijk aangezien de meeste zaken hier gewoon en masse aanwezig zijn. Maar goed, zoals gezegd: het zijn uitzonderlijke tijden.

De meeste mensen blijken WC-papier genoeg te hebben voor de komende 10 jaar dus met wat kon ik hier beter starten dan enkele DIY-ideeën om die lege WC-rolletjes te gebruiken. En als het dan toch moest gebeuren, zoals enkele doemdenkers aangeven, dat u uw kot niet meer uit kan en we periodes van grote schaarste zullen kennen, dan kun je uw kinders tenminste nog bezig houden met iets wat je dus wél in huis hebt :-)

 

1) Knikkerspel

 

Wat heb je nodig?

- 10 lege wc-rolletjes

- verf en schilderborstels

- lijm (eventueel een lijmpistool, werkt makkelijker)

- een schaar en een stift

- uiteraard ook enkele knikkers

 

Hoe ga je te werk?

Laat je kinderen de wc-rolletjes schilderen in de gewenste kleuren. Laat dit goed drogen en kleef de rolletjes zijdelings aan elkaar. Knip onderaan aan de voorzijde van elk wc-rolletje een stukje uit. Schrijf erboven hoeveel punten het rolletje waard is.

Laat je kinderen om beurt met enkele knikkers rollen en hou de punten bij. Je kan bv spelen tot er iemand aan 100 geraakt is.

Hier was deze DIY allezins een succes want de papa deed met veel plezier mee :-) Ideaal om zelf een momentje rust te pakken!

 

 

2) bloemensliert

 

Wat heb je nodig?

- verschillende wc-rolletjes

- eventueel verf en schilderborstels

- lijm (eventueel lijmpistool)

 

Hoe ga je te werk?

Knip elk wc-rolletje dwars door zodat je allemaal rondjes van ongeveer een cm breed bekomt. Duw ze lichtjes plat en kleef ze aan elkaar.

Maak zo een bloemensliert.

 

Je kan er ook voor kiezen om alle deeltjes te gaan schilderen. Zo krijg je een kleurrijke bloemensliert. Je kan het eventueel op een (geschilderde) canvas kleven als origineel kunstwerk voor in de kinder- of speelkamer.

Of je kan het gebruiken als middenstuk op je feesttafel tijdens één of ander leuk feestje. Best even wachten met dat feestje tot deze hele gekke periode voorbij is!

 

Wat vinden jullie van deze DIY?

Tot Crea’faire!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.