DIY: theezakjes

Gepubliceerd op 26 september 2019 om 21:23

Heel wat mensen starten hun dag met enkele tassen koffie. Maar misschien hoor je wel, net als ik, tot de theedrinkers? Dan vind je volgende DIY vast wel een leuk idee! Of ben je nog op zoek naar het ideale cadeau voor een theeleut? Zoek niet verder.

Want je theezakjes kun je gewoon helemaal zelf maken! Hoe leuk is dat?!

Wat heb je nodig:

- koffiefilters (theefilters kan ook maar die vind je wat moeilijker)

- losse thee

- naaimachine

- papier

- washi tape

- schaar

 

Je gaat als volgt te werk:

Teken op je koffiefilter een eenvoudige figuur (vb hartje of wolk) of ga gewoon voor een vierkantje. Als je de filter aan elkaar laat, heb je meteen de 2 zijden die je kunt uit knippen. Zo zijn beide helften zeker gelijk. Knip de figuren uit en laat ze dus per paar bijeen liggen. Naai de 2 figuren aan elkaar maar laat een stuk open. Daarin kun je de thee doen met een lepeltje

Sluit vervolgens de laatste zijde met de naaimachine en laat een 10-tal cm van je garen hangen. Hieraan bevestig je een labeltje uit papier naar keuze. Ik naaide het garen vast tussen een dubbel geplooid stukje papier.

Snijd een rechthoekige vorm uit je papier. Plooi de onderzijde een flink stuk naar boven. Ook de bovenzijde plooi je een cm naar beneden. Steek hier je theezakje in. Plooi de bovenzijde nogmaals over het onderste gedeelte. De open zijden plak je nu dicht met washi tape.

Tadaa! Je theezakje is klaar! Cool toch? Je zou ook de zakjes kunnen personaliseren met foto's. Die kun je dan gewoon met je printer op de juiste grootte afdrukken zodat je, wanneer je het zakje plooit, de foto vooraan ziet.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.