DIY: Maak je eigen coole terrasverlichting met beton!

Deze DIY schreef ik jaren terug al maar omdat het zo'n geweldig snel-klaar-project is, deel ik het hier graag nog eens op de nieuwe blog van Crea'faire. Deze zomer wordt meer dan ooit de zomer van de Staycation. We zullen met z'n allen veel meer tijd thuis door brengen. Dat betekent: veel tijd om thuis te klussen én meer tijd om daar dan achteraf dubbel en dik van te genieten!

Lees meer »

DIY: Maak je eigen Mondriaan

Pieter Cornelis (Piet) Mondriaan was een Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus. Hij wordt algemeen gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren, is wereldberoemd.

Lees meer »

Once upon a party!

Soms denk ik nog wel eens terug aan de tijd dat ik haast elke dag kon naaien. Uren aan een stuk ratelde mijn naaimachine, meters stof gleed door mijn handen. Ik heb intens genoten van de periode dat ik kon genieten van zwangerschapsverlof en later slechts halftijds aan de slag was. Niet in het minst natuurlijk omdat ik zo veel tijd met de kindjes, die toen nog héél klein waren, kon doorbrengen.

Lees meer »

DIY: Wintertafereel

Dat het uitzonderlijke tijden zijn, is een understatement. 2020 is nu al een jaar die niemand waarschijnlijk meer gaat vergeten...

Lees meer »

Doe-tip: maak eens halloweenkoekjes!

 

Deze blog schreef ik vorig jaar al tijdens de herfstvakantie. Maar hij is veel te leuk om niet te herhalen. Dus bij deze!

 

Ik ging samen met de kindjes lekkere halloweenkoekjes bakken. Ze staan hier meestal op de eerste rij om mij te mogen helpen in de keuken, dat was deze keer zeker niet anders!

 
 
 

Eerst versneden we een grote pompoen en maakten er lekkere confituur van. Online vind je daar talloze receptjes van. Ik ging voor een hele basic versie van pompoen en confituursuiker. In de namiddag volgde het leukste werkje: de koekjes maken.

 
 
 

Uit de foto’s blijkt duidelijk dat de kindjes het fantastisch vonden! Ze mochten rondjes uitsteken uit bladerdeeg. Ze smeerden er royaal pompoenconfituur op en daaroverheen volgde een 2e rondje in bladerdeeg. We sneden er gekke oogjes en mondjes uit die er best griezelig uitzagen! De randjes werden flink aangeduwd met een vork.

 
 
 
 

De koekjes mochten een 20-tal minuutjes in de oven op 180°. En deze engerds kwamen eruit!

 

De kindjes hier zijn 3 en 4 jaar, zeker toegankelijk dus voor de kleinere! Wat zijn jullie tips voor de herfstvakantie??

 

DIY: theezakjes

Heel wat mensen starten hun dag met enkele tassen koffie. Maar misschien hoor je wel, net als ik, tot de theedrinkers? Dan vind je volgende DIY vast wel een leuk idee! Of ben je nog op zoek naar het ideale cadeau voor een theeleut? Zoek niet verder.

Lees meer »

De eerste schooldag

De eerste schooldag, dat is toch elke keer weer een beetje spannend! Net als menig moeder stond ik ook dit jaar klaar met mijn camera in de aanslag om dat bijzondere moment vast te leggen. 

Lees meer »